Johanna

Kära blogg,
Jag hittade ett recept på kåldolmar igår som jag skulle vilja dela med mig av till alla själar därute som vandrar så vilse i den husliga djungeln. Jag lagade receptet igår till middag och det räckte väl till flera matlådor att ta med till jobbet. Visst är mikrovågsugnen en fantastisk uppfinning, helt otrolig. Nu säger det pling och så är maten klar i en tjing!

Ingredienser:
1
1 st vitkålshuvud
200 200 g nötfärs
200 200 g fläskfärs
0.5 0.5 dl grötris
1 1 dl grädde
1 1 dl mjölk
2 2 st ägg
3 3 krm salt
2 2 krm nymalen peppar
Knivsudd kryddpeppar
2 2 msk smör
2 2 msk sirap

Gör så här:

1. Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.

2. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir mjuka.

3. Se till att få 8-10 blad.

4. Koka riset och låt det svalna.

5. Blanda färs med ris, ägg och gräddmjölk. Krydda.

6. Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme. Bryn ovansidan i smör.

7. Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform.

8. Rippla på sirap och stek i ugnen 225 grader ca 25 min. Ös då och då.



Åh så gott det blev med ett glas mellanmjölk till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0